De derde Dag van de Urker Geschiedenis, 9 oktober 2021, staat in het teken van de geldverslindende zeewering die Urk van de ondergang heeft gered. Stichting Erfgoed Urk/Urker Uitgaven organiseert een lezingenserie in Museum Het Oude Raadhuis en Cultuur-eus Tromp de Vries. ’s Middags is er een historische wandeling langs bijzondere locaties. De organisatoren sluiten aan bij het thema van de landelijke Maand van de Geschiedenis, dit jaar ‘Aan de arbeid’, en de officiële opening van het ‘Rondje Eiland Urk’.

Tijdens de Nationale Archeologiedagen (18 tot 20 juni 2021) wordt op Schokland en Urk de archeologie van het Zuiderzeegebied in het zonnetje gezet. Op Schokland is de ‘levensechte’ reconstructie van een prehistorische bewoonster te zien. Op Urk kunnen diverse archeologische attracties worden bezocht.

1 oktober 2020 - Wie van geschiedenis houdt, opgelet! Erfgoed Urk/Urker Uitgaven en museum Het Oude Raadhuis organiseren op zaterdag 10 oktober de tweede Dag van de Urker geschiedenis. Dit keer met bijzondere lezingen en primeurs. Gezien het beperkte aantal deelnemers wordt het programma live uitgezonden via Facebook en Youtube.

10 oktober 2020 - De tweede Cornelis de Vries prijs gaat naar genealoog Klaas Kramer van de werkgroep Genealogie van Vrienden van Urk. Nadat hij in 1988 een hartaanval in 1988 werkt de automatiseringskundige bijna full time aan de database van Urkers sinds 1700. Samen met andere leden van de werkgroep zorgt hij ervoor dat actuele Urker stambomen met een druk op de knop kunnen worden uitgedraaid en gedeeld.

15 oktober 2019 - De stichtingen Erfgoed Urk en Urker Uitgaven, museum Het Oude Raadhuis en Urk in Wintersferen organiseren op zaterdag 26 oktober de eerste Dag van de Urker geschiedenis. Op het programma staan onder meer de uitreiking van de eerste Cornelis de Vries-prijs, de presentatie van een Urcker Kroniek over de ramp met de UK 60 uit 1954 en een symposium over de plagen in de jaren 30 en 40.