De meeste uitgaven zijn inmiddels uitverkocht. Onderstaand de boeken die nog bij ons verkrijgbaar zijn. Deze kunnen via mail bij ons besteld worden. Genoemde prijzen zijn inclusief btw, maar exclusief verzendkosten.

Ernst Leyden Op Urk

In deze publicatie gaat het over het vissersdorp Urk. Voorheen gelegen in de Zuiderzee was Urk niet gemakkelijk te bereiken en daarom aantrekkelijk vanwege het oorspronkelijke karakter van het dorp en haar bewoners.

Met een beetje goede wil en fantasie is in de schilderijen die Jan Sluijters (1881-1957) en Ernst Leyden (1892-1969) een kleine vijftig jaar later van Urk maakten, nog veel van de beschrijving van Havard te herkennen. Het dorp had rond 1920 nog niets aan oorspronkelijkheid ingeboet en was juist in deze periode voor kunstenaars een bron van inspiratie. De meesten verbleven er maar kort.

Nu we weten dat hij later als een ware kosmopoliet de wereld rond zou reizen, zich op uiteenlopende plaatsen, onder andere in Parijs en in Californië zou vestigen en wereldwijd met vooraanstaande kunstenaars zou verkeren, is het des te opmerkelijker dat hij in het begin van zijn carrière in afgeslotenheid tussen de Urker vissersbevolking heeft vertoefd.

76 pagina’s – hard cover gebonden

Prijs: EUR 7,50

Bestellen

Ruiten in drievoud

Bundel met gedichten van Willem Ruiten, Bab Ruiten en Teun Ruiten. Drie dichters uit één Urker gezin. Samengesteld door Tjalling de Jager.

Prijs: EUR 5,00

Bestellen

Urk in de 20e eeuw

Dit boek was al snel uitverkocht en in 2015 verscheen een verbeterde uitgave. Het bevat honderd jaar Urker geschiedenis. Diverse facetten van de rijke historie van Urk worden beschreven. Er moesten keuzes worden gemaakt. Dit boek pretendeert dan ook niet een wetenschappelijk standaardwerk te zijn. Per thema worden de ontwikkelingen en gebeurtenissen op chronologische wijze beschreven. Zowel de beschrijving van de groei van Urk in het algemeen over de honderd jaar als de beschrijving van kerk en politiek – hoe kan het ook anders – nemen de meeste ruimte in beslag. Even zo interessant zijn echter de andere hoofdstukken over onder meer de visserij, de gezondheidszorg, het onderwijs, de sport en het culturele leven op Urk. Geïllustreerd met meer dan zeshonderd foto’s is het, naast een interessant leesboek, ook een mooi kijkboek geworden.

Heel interessant zijn de vele namen die u aantreft in dit boek. Bijna geheel Urk lijkt actief te zijn geweest bij de ontwikkelingen van Urk! Er zullen weinig lezers zijn die geen familielid in dit boek zullen aantreffen.

400 pagina’s – hard cover gebonden

Prijs: EUR 25,00

Bestellen